21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

Güreş Şampiyonası heyetinden Külcü'ye ziyaret

26 Ekim 2015 Pazartesi

Çorum’un 24-29 Ekim 2016’da ev sahipliği yapacağı 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın ön hazırlıkları için Çorum’a gelen organizasyon heyeti Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti.

Çorum’un son yıllarda yapılan çalışmalarla Türkiye’nin örnek illeri arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Külcü, “2016`da yılında yapılacak 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası Çorum’a çok şey katacak. Çorum’da bu şampiyonaya hakkıyla ev sahipliği yapacaktır. Bundan öne yapılan sportif ve kültürel organizasyonları başarıyla tamamladık.”; Dedi. Külcü, heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

Heyette yer alan Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Çorum’un güreş kenti olduğunu ve dünya şampiyonasının buraya yakışacağını ifade etti.

Başkan Külcü’yü ziyarete gelen heyette ayrıca Dünya Üniversite Sporları Federasyonu delegesi Paula Pedriera,Dünya Üniversite Sporları Federasyonu Teknik Delegesi İbrahim Cicioğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi, Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Faruk Yamaner de yer aldı.