Güreş Derneği Başkan Külcü'yü makamında ziyaret etti.

15 Mart 2010 Pazartesi

Ziyaret sırasında konuşan Dernek Başkanı Nezir Berçin, Geleneksel ve Minder Güreşi ile Sporcularını Koruma ve Dayanışma Derneği ismini koymaktaki amaçlarının, güreşin tüm alanlarını birleştirmek ve Çorum`da güçlü bir güreş kamuoyu oluşturmak olduğunu söyledi.

Çorum`da düzenlenecek etkinliklerde Belediyeyi yanlarında görmek istediklerini belirten Nezir Berçin, Çorum`da başarılı sporculara sahip çıkarak Çorum`da kulüpleşmeyi sağlamak istiyoruz. Milli Hakemler yetiştirmek ve bu yolda ilerlemek isteyenlere destek vermek istiyoruz.Çorum`da bir güreş şurası yapmak ve bu şurada güreşi tartışmak istiyoruz. Çorum`da yeni yeteneklerin ortaya çıkarılması için ciddi bir çalışma içerisine girilecek ve bu çalışmalarda Belediyeyi yanımızda görmek istiyoruz”; diye konuştu.

Berçin, “Kurulan Geleneksel ve Minder Güreşi ile Sporcularını Koruma ve Dayanışma Derneği, inanıyoruz ki Çorum güreşi ve güreşçilerinin daha iyi bir konuma gelmesini sağlayacak ve Türk güreşine yeni yeni değerler sunacaktır. Hem sosyal amacı, hem de kültürel amacı tüzüğüne sahip olan derneğimiz tüm ilimiz güreş sevenlerine açılacak hep birlikte el ele gönül gönüle sevgi köprüsünü kuracak ve ilimizde “kanayan yara gibi duran”; güreş ve güreşçi sorunlarını halledecektir. Zaten amaç tüm güreş camiasının birleşerek bir sevgi halkasının oluşumunu gerçekleştirmektir.”;dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Çorum`da güreşi korumak ve sorunlarına eğilmek amacıyla kurulan Geleneksel ve Minder Güreşi ile Sporcularını Koruma ve Dayanışma Derneği`ne başarılar dileyerek, Çorum`a katkısı olan her oluşumun yanında olacaklarını söyledi.

Başkan Muzaffer Külcü, “Biz belediye olarak sporun her dalında başarılı sporcular yetiştirilmesi için gereken tüm desteği veriyoruz ve bundan sonrada vereceğiz. Tarihi binaları koruyarak gelecek nesillere bu kültür değerlerini nasıl sunuyorsak, aynı şekilde ata sporumuz olan güreşe de aynı ehemmiyeti vermek durumundayız. Güreşimizi koruyarak gelecek nesillere taşımak zorundayız ve bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa da yapmaya hazırız. Çorum`da ciddi bir güreş potansiyeli var. Belediye olarak bu potansiyele sahip çıkmak adanı Grokoremen ve Serbest sitilde olmak üzere iki takım kurmayı planlıyoruz. İnanıyorum ki bu takımlarımız Çorum`un adını gururla tüm dünyaya duyuracaklardır. Güreş alanında yapılacak her türlü organizasyonlarda belediye olarak üzerimize düşenleri yaparız”; şeklinde konuştu.