Güreş, Çorum’da ayrı bir yere sahip

12 Ocak 2016 Salı

Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, başarılı bir organizasyonla Çorum`da gerçekleştirildi.

9-11 Ocak tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu`nda yapılan müsabakalara Çorum halkının ilgisi hayli yüksek oldu.

Şampiyonanın açılış törenine katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, güreş sporunun Çorum`da çok sevildiğini ve Çorum için ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Şampiyona boyunca şampiyonaya katılan sporcu, antrenör ve idarecileri en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyleyen Başkan Külcü, “Güreş, Çorum`da ayrı bir yere sahiptir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Çorum’u selamlarken, “Bugün Çorum’dayız. Yiğidin harman olduğu yerdeyiz.”; der. Spor organizasyonları artık, bir turizm enstrümanı niteliğine kavuştu. Gerek tanınırlık, bilinirlik açısından gerekse yarattığı ekonomi açısından önemli.”; dedi.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da Çorum`da yapılan bu şampiyonanın önemine dikkat çekti. 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde son şampiyona olan bu müsabakaların milli takım kadrosunun oluşması için en büyük etken olduğunu söyledi. Çorum`un Türk güreşine sayısız pehlivanlar yetiştirdiğini belirten Aydın, yeni şampiyonlarında Çorum Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda yetişeceğini belirterek şampiyonanın en güzel şekilde bitmesi temennisinde bulundu.