Günün 24 saati büyüklerimizin emrine amadeyiz

25 Mart 2013 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikle yaşlılarla bir araya geldi. Külcü, her gün 24 saat büyüklerin emrine amade olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaşlıların Türkiye`nin ve Türk milletinin ulu çınarları olduğunu belirterek, “Biz millet olarak böyle düşündüğümüz için bu özelliğimiz bizi diğer milletlerden farklı kılıyor. Avrupa ülkelerinde yaşayan yaşlılar seslerine ses verecek, uzattıkları elleri tutacak kimseleri bulamazken bizim milletimiz annesi, babası hatta babaannesi ile birlikte yaşıyor”; dedi.

“Bugünlerimizin mimarı büyüklerimize şükran borçluyuz”; diyen Başkan Külcü, Türk toplumunda yaşlıların saygı abidesi olduğunu, Türk milletini güzel hasletlerden uzaklaştırmak veya kendilerine benzetmek isteyenlerin bulunduğunu ve bu milletti millet yapan değerleri yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yaşlılara bakım hizmetinin artarak devam ettiğini dile getiren Külcü, 65 yaş üzeri ve bakacak kimsesi olmayan 112 aileye Yaşlı Bakım Hizmeti verdiklerini de hatırlattı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal belediyecilik alanında Çorum`da yeni uygulamalar başlattıklarını, şu anda Çorum Belediyesi sosyal hizmetlerinin talep odaklı çalıştığını belirterek “Bizlere gelen, bize ulaşan vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirebiliyoruz.

Ama Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Benim fakirim, fukaram gelemeyebilir, hakkını arayamayabilir, siz gidip onu bulacaksınız” söylemlerinden hareketle vatandaşlarımıza kendimiz de ulaşıyoruz. Bakıma, yardıma muhtaç aileleri tespit edip, ayağına gidiyoruz. Vatandaş odaklı Belediyecilik hizmeti gerçekleştiriyoruz. Sosyal yardım ekiplerimiz bu bilinçle çalışmalarına devam etmektedir. Sosyal işler çalışanlarımıza ve gönüllü ailelerimize teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile çalışıyorlar”; dedi.

Programın ardından eşiyle birlikte tüm masaları tek tek ziyaret eden Başkan Külcü, yemeğe katılan yaşlıların elini öperek sohbet etti.

Evde bakım hizmeti sunulan yaşlıların onur konuğu olduğu yemeğe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü öğrencileri ile gönüllü aileler de katıldı.