Günübirlik evlere ruhsat zorunluluğu

15 Haziran 2017 Perşembe

Günübirlik ev kiralayanlara 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kimlik bildirimi zorunluluğu getirmesinin ardından, Çorum’da da günübirlik ev işletenler ruhsat almak için belediyemize müracaat ediyor.

Konutlarını günübirlik ev olarak işletenlerin tespiti için ilgili birimlerle birlikte gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk teşkil eden yasadışı olayların engellenmesi ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele noktasında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Otel, motel, pansiyon v.b. tesisler gibi evlerini günübirlik kiraya verenlerin Belediyemize müracaat ederek işyeri açma ve çalışma ruhsatı almaları gerekmektedir. Ruhsat almadan çalışan yerlerin sahipleri ile ilgili yasal işlem yapılacak ve bu tür yerler mühürlenecektir.” dedi.