Güney Kampüsü sorunu çözüldü

10 Mayıs 2013 Cuma

Çorum Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü için son sözü söyledi. Asfalt şantiyesi bölgesinde yer alan özel mülkler ayrıldıktan sonra geriye kalan kamu arazileri, güney kampüsü alanı olarak işaretlendi.

Güney Kampüsü hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kışla arkasında bulunan alandaki 46 dönümlük özel mülkiyet alanının mahkeme konusu olduğunu, kendi fikrinin tüm alanları dahil ederek bir çalışma yapmak olmasına karşın, üniversite yönetiminin sadece kamu arazilerini istediğini belirtmesi üzerine 500 dönümle çalışmayı tamamladıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kampüs konusunda 500 dönüm güney ve 500 dönüm kuzey kampüs alanı olmak üzere toplam 1000 dönümlük alanın kampüs işaretlendiğini hatırlatarak, Çorum Belediyesi`nin üniversitenin önünün açılması konusunda fedakarlık yaptığını, bunun da şehrin vizyonuna önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Başkan Külcü, imar komisyonu ve meclis üyelerine kampüs konusundaki katkıları nedeniyle teşekkür etti.