28°C parçalı bulutlu

28°C parçalı bulutlu

Gülabibey'de 5.000 kişilik mahalle iftarı

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Belediyemiz tarafından düzenlenen geleneksel mahalle iftarlarının beşincisi Gülabibey’de yapıldı. Rüstem Eren Parkı’ndaki iftara yaklaşık 5.000mahalleli katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, AK Parti Gülabibey mahalle teşkilatı üyelerinin de katıldığı iftar programında çocuklara yönelik eğlenceler de düzenlendi.

Başka Külcü’nün masaları tek tek ziyaret ettiği programda, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.İftara katılan çok sayıda mahalle sakinine Ankara Kocatepe Camii İmam-ı Hatibi Adem Kemaneci ve Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam-ı Hatibi Ahmet Karaali Kur’an ziyafeti sundu.

Külcü: Aynı güzellikler içerisinde bayrama da erişiriz inşallah

Gülabibey Mahallesi’nin düzenledikleri toplu iftarların mayası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,Gülabibey’in mahalle iftarları adına ayrı bir öneminin olduğunu belirtti.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve güzellikler içerisinde geçerek kardeşliğimizi pekiştirdiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Buralar sadece bir iftar sofrası değil, onun ötesinde bir muhabbet sofrasıdır. Birbirlerimize gönüllerimizi açtığımız sofralardır. Onun için belki burada yapılan iftarların rahmeti, bereketi ve feyzi evde yapılandan fazladır. Rabbimden bizleri sağlıkla, huzurla ve güzellikler içerisinde Ramazana eriştirdiği gibi Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na da aynı güzellikler içerisinde eriştirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Durgun: Hizmetler için müteşekkiriz

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun da iftar öncesi yaptığı konuşmada mahallesinin en iyi hizmeti son 6 yılda aldığını belitti. Hikmet Durgun, “Mahallem adına Belediyemize, Sayın Belediye Başkanımıza yaptığı çalışmalar için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kemaneci ve Karaali’den Kur’an ziyafeti

Ramazan boyunca dünyaca ünlü hafız ve kurraları Çorum halkı ile buluşturan Çorum Belediyesi, Gülabibey iftarında da Kocatepe Camii İmam Hatibi AdemKemaneci ve Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karaali’yi mahalle sakinleri ile buluşturdu. İftar için toplanan 5000 kişiye Kur’an ziyafeti sunan dünyaca ünlü hafızlar, dinleyenleri adeta büyüledi.

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarlarında çocuklar da unutulmadı. İftardan yaklaşık bir saat önce başlayan eğlence ve gösterilerle çocuklar doyasıya eğlenme imkânı buldu. Palyaço, şişme adam ve yüz boyama etkinliğine ilgi gösteren çocuklar yemek sonuna kadar eğlencenin tadını çıkardı.