Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi”

10 Şubat 2018 Cumartesi

Hitit Üniversitesi (HİTÜ), Çorum İnsani Değerler Platformu işbirliğiyle Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amaçlı miting düzenledi.

15 Temmuz Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve SP İl Başkanı Faruk Cıdık, İDP Sözcüsü Zeki Kanbur, senato üyeleri, stk temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül konuşmasında “Öyle bir iman öyle bir ihlas ki, secde eder cümle, canlı ve bitki, bir şubat akşamı Allah şahit ki,  şaha kalkmış vatan idi Mehmed’im…” diye başlayarak “Milli güvenliğimizi, birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütlerine karşı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 21. günündeyiz.  Böyle mübarek bir günde Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için yapılan bu mitingde emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasına Başkan Zeki Gül şöyle devam etti: “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.  20 Ocak’ta devletimiz, gözbebeğimiz Mehmetçiğimiz  adeta bir terör yuvasına dönüşen Afrin’in, PKK/PYD’den temizlenmesi için bir operasyon başlattı. Sınırlarımızın güvenliği için yapılan bu harekât esnasında şehitler verdik.  Ben başta Afrin’de olmak üzere bu millet için, bu devlet için canını ortaya koyan tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan, millet, bayrak ve yüksek değerlerimiz uğruna canını vermiş aziz şehitlerimize, ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum.  Gazilerimize hayırlı uzun bir ömür temenni ediyorum. Bu kış gününde, zorlu şartlarda, ailenize bir mesajınız var mı sorusuna bütün kalbiyle, inancından aldığı güçle “Beklemesinler” diyen tüm Mehmetçiklerimize Allah güç versin, kolaylıklar versin.”

Başkan Gül, Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Sınır boylarımız teröristlerden temizleniyor. 21 gündür devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nda 1028 terörist etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Mehmetçiğimiz sınır boylarımızda adeta destan yazıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şanlı tarihi ve milletinden aldığı güç ve ilhamla, bugün de her türlü hava ve arazi koşullarında muharebe edecek imkân ve kabiliyete sahip olduğunu tüm dünyaya gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, kutsal vatan topraklarına, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı milletinin emrinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Mehmetçiğimiz, kendisine tevdi edilen görevleri, asil milletimizden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir.”

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül son olarak açıklamasına şöyle devam etti: “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zaman zaman dünyanın gözü önünde vurguluyor ve ‘dünya beşten büyüktür” diyor. Evet bu harekatta da gördük. Dünya beşten büyük. Büyük güç diye dünyada terör estiren, teröre destek veren tüm güçlere aldırmadan, kendi toprak bütünlüğünü her şart ve koşulda koruyacağımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ettik. Büyük bir millet olmanın gerektirdiği birlik ve beraberliği sergiliyoruz. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları birlik olduk, bir olduk, beraber olduk ve birlikte Türkiye olduk. Allah bu birliği bu beraberliği daim etsin. Ordumuzu, askerimizi, Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin.” Dedi.

Foto Galeri

Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi” Gül, “Zeytin Dalı harekâtı milli birliğimizi perçinledi”