33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

GÖNÜLDEN GÖNÜLE KÖPRÜLER KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

16 Kasım 2012 Cuma

Çorum Tanıtım Günleri Hemşehrilik Kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Diğer illerde en fazla Çorumlu Ankara`da yaşıyor. Tüm hemşerilerimizi zaman zaman bir araya getirmeye çalışacağız”; dedi.

Başkan Muzaffer Külcü, Çorum Tanıtım Günleri`nin açılışın da yaptığı konuşmada, “Çorum Tanıtım Günleri`ne emek veren bu oluşumu bu noktaya getiren bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Bu Çorum için bir ilk oldu, inşallah bundan sonra da devamını yapmak mümkün olur. Diğer illerde en fazla Çorumlu Ankara`da yaşıyor. Mecliste kabul edilen büyükşehir yasasından sonra Ankara da yaşayan Çorumluların bir kısmı Çorum`da yaşasaydılar da Çorum`da büyükşehir olsa idi diye düşündüm. Ama biz sizi burada da çok seviyoruz, orada da çok seviyoruz”; dedi.

Başkan Külcü, görevi aldığımız günden bugüne kadar Çorum`umuzu yeniden inşa etmenin çabası içinde olduklarını belirterek, “Geleceğin Çorum`unu inşa ediyoruz. Hazırlıklarımız tamamını bitirdik. Bir çok projemizin de tamamlanma aşamasına geldik. Çorum değişiyor, Çorum güzelleşiyor. Bir yandan Çorum`un fiziki değişimini sağlarken, öbür taraftan da gönülden gönüle yollar, gönülden gönüle köprüler kurmaya çalışıyoruz.

Bunu Çorum`da yaptığımız gibi bugünde bunu sizlerle yapmaya çalışıyoruz. Bugün esasında ev sahibi görünür anlamda biz oluyoruz ama buranın ev sahibi Ankara da yaşayan Çorumlular olarak sizlersiniz. Biz sizleri daha çok görmek istiyoruz. Burada olduğu gibi Çorum`da da görmek buluşmak kucaklaşmak istiyoruz. Sayın bakanımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.