Gönül kapımız çiftçilerimize sonuna kadar açık

15 Mayıs 2013 Çarşamba

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü`nde Çorum Belediyesi`nin katkılarıyla kutlama programı düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye`de her alanda yaşanan gelişmelerden çiftçinin de payını aldığını söyledi.

Çorum`a örnek bir traktörcüler sitesi kazandırdıklarını, önümüzdeki yıl Dünya Çiftçiler Günü`nün traktörcüler sitesinin bitmiş yerinde yapılacağını anlatan Başkan Külcü, “Burayı Çorum çiftçisinin emrine hazır hale getiren Traktörcüler Kooperatifini tebrik ediyorum. Çorum, bölgenin tartışmasız en modern, en güzel sitesine sahip olacak. Ayrıca Türkiye`de parmakla gösterilen bir siteye kavuşmuş olacağız”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hatay-Reyhanlı`da meydana gelen saldırı olayı nedeniyle 51 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bu nedenle büyük üzüntü içerisinde olduklarını, bugün Çiftçiler Günü nedeniyle düzenleyecekleri konser programını iptal ettiklerini açıkladı.

Türkiye`de her alanda yaşanan değişimden, gelişmelerden, büyümeden çiftçilerin de nasibini aldığını anlatan Külcü, başarıda Türkiye`de yaşayan 76 milyon insanın payının bulunduğunu, hayal bile edilemeyen hizmetlerin gerçeğe dönüştüğünü, Türk milletinin bunu el birliği ile başardığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Çorum Belediyesi tarafından çiftçilere İskilip Dolması ikram edildi.