Gençlik Merkezlerindeki öğrencilerden kütüphane vurgusu

3 Nisan 2015 Cuma

Belediyemiz Gençlik Merkezlerinde öğrenim gören gençler 51. Kütüphaneler Haftası`nı düzenledikleri etkinlikle kutladı.

Bu yılki teması “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler”; olan hafta kapsamında Gençlik Merkezilerindeki öğrenciler NFK Gençlik Merkezi`nde biraraya geldi.Yıpranan kitapları onaran, kitaplıkları düzenleyen gençler, daha sonra öğretmenleri ile birlikte kitap okuma saati yaptı.

Anlamlı etkinlikten hem öğrenciler hem de öğretmenler memnun kaldı. Kitap okuma alışkanlığı edinmenin büyük bir erdem olduğunu söyleyen öğrenciler, “Okul dışındaki vakitlerimizi bu merkezde geçiriyoruz. Hem derslerimize katkı sağlıyoruz hem de çeşitli etkinliklerle daha bilinçli ve kültürlü olarak yetişmek için çalışıyoruz. Bizlere bu imkanları sağlayan Çorum Belediyesi`ne çok teşekkür ediyoruz.”; dedi.

Öğrencilere kitapları sevdirmek, okuyan bir nesil yetiştirmek için hareket eden Gençlik Merkezilerinin öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise”İnşallah öğrencilerimiz ileriki yaşlarda kütüphane ve kitaplarımızın kıymetini daha iyi anlayıp sahip çıkacaklar.” dedi.

Kütüphanelerin herkes için dünyaya açılana birer pencere olduğunu belirten Gül, “Kütüphane ve kitaplar sadece bilgilendirmek ve daha donanımlı olmak adına değil medeni bir insan olmak adına önemlidir” dedi.