Gençlik Merkezleri eğitim öğretime başladı

1 Ekim 2014 Çarşamba

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri’nde yeni eğitim-öğretim dönemi başladı.

Başta Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi olmak üzere Mimar Sinan, İkbal, Bahçelievler ve Akkent merkezlerinde yüzlerce genç ders başı yaptı. Öğrencilerin boş zamanlarını daha verimli geçirebilmelerine imkan sağlayan gençlik merkezleri, çocukların okul derslerine yardımcı olmanın yanında kültürel ve sanatsal faaliyetler ile okuma ve araştırmaya da teşvik ediyor.

Belediyemiz Gençlik Merkezleri Koordinatörü Mahmut Yabacıoğlu yaptığı açıklamada gençlik merkezlerinin öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci aşıladığını söyledi. Merkezlerde yeni dönemde uygulanacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Mahmut Yabacıoğlu, 4. sınıftan itibaren başlatılan “Ders Takviye Kursları”;nınyoğun ilgi gördüğünü söyledi. Yabacıoğlu, “Resim, müzik, masa tenisi, bilgisayar, geleneksel el sanatları, satranç vb. birçok dalda da çocuklarımıza hizmet verilen merkezlerimizdeki eğitim ile zamanı iyi kullanan bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Gençlik Merkezlerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Yabacıoğlu,“Merkezlerdeki ‘Değerler Eğitimi’ çalışmalarıyla milli kültür ve değerlerini anlayan ve yaşayan, geçmişine ve geleneklerine bağlı olarak, geleceğe güvenle yürüyen bir nesil için çalışmaktayız. Bu çalışmaların başarıya ulaşmasının kolektif bir çalışmayla mümkün olabileceğinin farkındayız. Bu nedenle belediyemizin imkanları ile eğitimini üstlendiğimiz hedef kitleyi buluştururken, aileleri ve sorumluluk sahibi tüm bireyleri çalışmalarımıza ortak etmeyi planlamaktayız.”; dedi.