Gençlik Merkezi öğrencilerinden ''Fedakarlığa Saygı'' programı

23 Mart 2015 Pazartesi

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinde eğitim gören gençler Çanakkale Zaferinin 100. yılında Fedakarlığa Saygı adlı programla Çanakkale şehitlerini andı.

Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonu`nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Turhan Candan, Belediye Meclis Üyesi İsmail Akgöz, Özel Kalem Müdürü Murat Erdem, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Spor Müdürü Nadir Solak, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Edebiyat Öğretmeni Serhat Özütürker`in sunuculuğunu yaptığı programda öğrenciler gitar ve keman gösterisi, şiir dinletisi ve hazırladıkları tiyatro oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı. Baştan sona büyük bir ilgi ile takip edilen program sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de gençlik merkezindeki eğitim gören öğrencilerle birlikte sahneye çıkarak bu coşkuya eşlik etti.

Külcü: Kültür ve Gençlik Merkezlerimize ilgi giderek artıyor

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerindeki çeşitli kurslara katılan gençlerin hazırladığı “Zaferin 100. Yılında Fedakarlığa Saygı”; programından sonra konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Mahalle Kültür Merkezleri ve Gençlik Merkezlerine Çorum halkı tarafından gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Beş mahallede faaliyet gösteren kültür ve gençlik merkezlerinden yaklaşık 3.000 çocuk ve 2.750 kadının faydalanmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Külcü, Buhara Kültür Merkezi`ne de 1.500 kadın ve 1.250 gencin derslere devam etmek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Gençlerin hazırladıkları gösteriyi çok beğendiğini ve emeği geçenleri tebrik ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yavrularımız artık manevi olarak da daha güçlü yetişiyorlar. 100 yıl önce ülkeler silahlarla işgal edilirdi. Günümüzde ise kültür istilası ve işgali yapıyorlar. Bizler ise bu işgale ve istilaya karşı manevi değerlerimizi iyi öğreterek, dinimizi iyi öğreterek koyabiliriz. Buradaki gösteride de gençlerimiz bizi hem düşündürdü, hem eğlendirdi. Emeği geçen tüm personeli tebrik ediyor, gençlerimizi ise alınlarından öpüyorum.”; dedi.