Gençlik Merkezi kayıtları başlıyor

10 Eylül 2014 Çarşamba

Belediyemiz bünyesindeki Gençlik Merkezlerinin yeni dönem kayıtları 15 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Hem kış döneminde hem de yaz tatilinde gençlerin eğlenerek öğrenmesine fırsat veren Gençlik Merkezleri 5 mahallede gençlere hizmet vermeye devam edecek.

Kurulduğu günden bu yana 25 bin gence ulaşan merkezlerde, öğrenciler Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji ile Sosyal Bilgiler derslerinden takviye alabilecek, müzik, resim ve fotoğraf kursları ile sosyal ve kültürel konularda kendilerini geliştirme fırsatı bulabilecek.İngilizce, Almanca, Fransızca Arapça ve Osmanlıca kurslarından da faydalanabilecek olan gençler ayrıca, merkezlerdeki kütüphanelerde araştırma ve okuma alışkanlıklarını geliştirip bilgisayar sınıflarında da ödev ve araştırma yapma fırsatı bulacak.

Külcü:Gençler için fırsat eşitliği oluşturuyoruz

Gençlik Merkezlerine büyük önem veren, gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğuna her zaman vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tüm Çorumlu gençlerin Gençlik Merkezlerinden faydalanması gerektiğini ifade etti. Belediyenin sosyal ve kültürel faaliyetlere en az altyapı çalışmaları kadar önem verdiğine dikkat çeken Külcü,”Bu merkezler gençlerimiz için bir fırsattır. Hem kültürel hem sosyalleşme hem de okul derslerine verilen katkı anlamında gençlerimiz bu merkezleri çok iyi değerlendirmeli. Biz gençlerimizin çok iyi yetişmiş bireyler olarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını arzu ediyoruz.”dedi.

Okul dışında yapılan sosyal ve kültürel aktivitelerin derslere olumlu etkisi olduğuna inandığını söyleyen Külcü, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

15 Eylül’de başlayan kayıtların ardından 27 Eylül’de de dersler başlayacak.Gençlerin Çorum genelinde kayıt yaptırabilecekleri merkezler şöyle:

NFK Gençlik Merkezi

Mimar-Sinan Gençlik Merkezi