Gençlere, “siber suçlar”semineri

2 Mayıs 2017 Salı

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi ve Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi ile birlikte yürütülen “Medya Okumaları Projesi”nde bu hafta “Siber Suçlar “ konusu ele alındı.

Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Bedir Kaya, verdiği seminerde Siber Suçlar nedir? Cezaları varmıdır? Siber suç ihbarı nasıl yapılır gibi konulara açıklık getirdi.

Siber suçların herhangi bir bilişim sisteminin güvenliğinin tehlikeye düşürecek faaliyetlerde bulunmak ve kişi veya kişilerin haklarına karşı bilişim sistemlerinin kullanılarak gerçekleştirildiği suçların tümü olduğunu belirten Kaya,”siber uçların normal suçlardan farkı olmadığını bu tür suçlarında para ve infaz cezalarının bulunduğunu belirtti.”