28°C parçalı bulutlu

28°C parçalı bulutlu

Gençler yaz kurslarıyla hem öğreniyor hem eğleniyor

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Çorum Belediyesi tarafından açılan yaz kursları büyük ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaz kursları ile çocukların yaz dönemlerinin dolu dolu geçtiğini belirterek “Gençlerimiz hem öğreniyor hem de kendilerini geliştiriyor. Tatillerini daha eğlenceli geçiriyorlar.”; dedi.

Buhara Kültür Merkezi`nin yanı sıra Bahçelievler, Mimar Sinan, İkbal ve Akkent Gençlik Merkezlerindeki kurslara 3095 öğrencinin devam ettiğini kaydeden Başkan Külcü, “Gençlik Merkezlerimizde eğitime destek kursları, sanat ve yetenek kursları, spor kursları ve Kur`an-ı Kerim dersleri gibi çok sayıda alanda öğrencilerimize kurslar veriyoruz. Gitar bağlama, akıl oyunları, mental, drama, model uçak, fen bilgisi, matematik, Türkçe, İngilizce ve sosyal bilgiler alanlarında kendilerini geliştirmek isteyen gençlerimiz bu merkezlerimizden istifade ediyor. Sosyal Belediyecilik anlayışımızın gereği olarak gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Gençlerimiz arasındaki iletişim ve dayanışmayı, kardeşlik duygularını güçlendirmeye çalışıyoruz. Yaz kurslarımıza katılan tüm gençlerimizde de bu ışığı görüyoruz”; dedi.

Belediye Başkan Muzaffer Külcü, gençlik merkezlerindeki yaz kurslarına katılan 2480 öğrencinin fen bilgisi, matematik, Türkçe, İngilizce, sosyal bilimler gibi eğitime destek kurslarına, 2410 öğrencinin gitar, bağlama, akıl oyunları, mental, drama ve model uçak gibi sanat ve yetenek kurslarına, 706 öğrencinin de Kur`an-ı Kerim derslerine devam ettiğini sözlerine ekledi.

Gençlik Merkezleri bizlere yeni bir dünya sunuyor

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerindeki yaz kurslarına katılan öğrencilerden DilferahAybir, kendilerinin böyle güzel ortamlarda bu hizmetlerden yararlandığını, buna vesile olan başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere tüm belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Anne ve babasının gençlik merkezine gelmesinde yönlendirici olduğunu belirten DilferahAybir, “Kur`an-ı Kerim`i bana öğreten öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Burada olduğum için çok mutluyum”; dedi.

Yaz kursuna katılan Elif Sultan Özçelik isimli öğrenci de gençlik merkezlerinin gençlere yen bir dünya sunduğunu vurgulayarak “Ben burada olduğum için çok mutluyum.”; dedi.