Genç TEMA Kulübü Çomar Barajı’nı temizledi

30 Ekim 2013 Çarşamba

Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi Genç TEMA Kulübü üyeleri Çomar Barajı’nda “Toprağa saygı yürüyüşü” kapsamında  genel temizlik çalışması yaptı.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi TEMA Kulübü Başkanı Hüseyin Koçoğlu, Genç TEMA Kulübü üyeleri ve Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hitit Üniversitesi Genç TEMA Kulübü üyeleri ile Çomar Barajı etrafında genel temizlik yapıyoruz. Genç TEMA Kulübü Başkanı Hüseyin Koçoğlu ve üyeleri ile bize böyle bir faaliyet yapacaklarını ifade ettiler. Bizler de üniversitemizin bütün kulüplerine verdiğimiz destek gibi kendilerine lojistik anlamda destek veriyoruz” dedi.

Candan, “Cumhuriyet Bayramı’mızın büyük bir neşeyle kutlandığı bugünde böyle güzel bir etkinliği burada gerçekleştirmekten mutluyuz. Toprağın kıymetini anlamaya karşı faaliyetler gerçekleştiren Genç TEMA Kulübü’nün bu etkinliğini önemsiyoruz. Bu anlamda Çorum Belediyesi olarak faaliyet yapmak isteyen bütün kulüplerimize ve kurumlarımıza bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Etkinliğe katılan öğrencileri kutluyorum” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Tema Kulübü Başkanı Hüseyin Koçoğlu yaptığı konuşmada, “TEMA’nın her yıl düzenlemiş olduğu “Toprağa saygı yürüyüşü” kapsamında Çorum Belediyesi ile ortaklaşa Çomar Barajı etrafını temizliyoruz. Etkinlikteki amaç, Çorum halkına temizlik bilincini oluşturmak. Gezdikleri, konakladıkları bu alanda biz Çorumlu olmayan gençler olarak Çorum’u çok sevdiğimizi göstermek ve Çorum’a gereken değeri vermek bu temizlik çalışmasını yapıyoruz” dedi.

Koçoğlu, “İnsanlarımıza gerekli çevre bilinci aşılamak, doğa sevgisini kazandırmak ve toprağın ne kadar değerli olduğunu belirtmek için bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımız için bizlere ekipman konusunda destek olan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli teşekkür ediyoruz” dedi.

Genç TEMA Kulübü Üyelerinden Aslı Bayram ise, bu tür doğayı koruma üzerine yaptıkları faaliyetlerden dolayı gurur duyduklarını belirterek, hem doğamızı temizlediklerini, hem de doğaya yararlı bir yürüyüş yaptıklarını ifade etti.