Geleneksel aşure yarışması ödülleri sahiplerini buldu

12 Ekim 2016 Çarşamba

Çorum Belediyesi Tesisler Müdürlüğü Kadın Kültür Merkezleri tarafından Muharrem ayı vesilesiyle düzenlediği 4. Geleneksel Aşure Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

İl Vaizi Fatmanur Erdem`in aşurenin önemini anlattığı konferansının ardından 4. Geleneksel Aşure Yarışması Ödülleri verildi. Birbirinden güzel 32 aşurenin yarıştığı yarışmada, birincilik ödülüne Dua Aşuresi ile Sema Demir, ikincilik ödülüne Bereketin Adı aşuresi ile Fatma Abukan, üçüncülük ödülüne Gülay Benli ve jüri özel ödülüne Altın Çilekli Aşure ile Hacer Tilkici layık görüldü.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, aşurenin kültürümüzdeki öneminden bahsederek, yarışmaya katılan tüm kadınların çok güzel aşureler yaptıklarını söyledi. Hatice Külcü, “Uzun bir dönem sizlerle beraber olamadık ama sürekli olan biteni takip ettim. Çok güzel işler yapıyorsunuz. Bu yarışma da bunu gösteriyor. Kötü bir yaz dönemi geçirdik. Yakın zamanda şehitlerimiz oldu. Çorum`dan da şehitlerimiz oldu. 15 Temmuz gibi kötü bir geceyi geride bıraktık. Bütün bu sıkıntıların üstesinden milli irade ve milli benliğimiz sayesinde geldik. Allah bu birlik ve beraberliğimizi her daim baki kılsın.”; diye konuştu.

Buhara Kadın Kültür Merkezinde yapılan ödül töreni sonrasında, bütün katılımcılara aşure ikram edildi.