Geleceğin gençlerinden örnek davranış

2 Mayıs 2014 Cuma

Belediyemiz tarafından uygulamaya konulan Gönül Köprüsü projesi özellikle öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Albayrak İlkokulu öğrencileri de proje kapsamında ulu çınarlarımız olan yaşlılarımızla bir araya geldi.

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Albayrak İlkokulu 1-E Sınıfı öğrencileri ve öğrenci velileri Bahçelievler Mahalle Kültür Merkezi’nde dedeler ve ninelerle bir araya gelerek gönülden gönüle köprü kurdular. Projeye katkı veren çocuklara ve onların ailelerine mahalle kültür merkezleri ve sosyal yardım işleri ilgili bilgiler veren Çorum Belediyesi personeli Sibel Aksungur ve Ayşegül Çınar da projenin öneminden bahsetti.

Albayrak İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hacı Sabit Duman, belediyelerin yol, park, asfalt yapmak gibi sorumluluklarının yanında sosyal faaliyet alanında da çalışmalar yapması gerektiğini belirterek,”Çorum Belediyesi’nin bu çalışması ile çocuklarımız buralara gelerek dedeleri, nineleri ile oturup konuşarak evlerinde bulunan dedelerinin ninelerinin kıymetini daha çok bileceklerdir. Çocuklar sevgilerini bu tür projelerle başkalarına verecektir” dedi.

Çocuklardan 300 oyuncak

Albayrak İlkokulu öğrencileri en sevdiği oyuncakları ihtiyacı olan çocuklara hediye etti. Okulda topladıkları oyuncakları Çorum Belediyesi yetkilerine teslim eden öğrenciler “Yarınların umudu olan çocuklar paylaşmak güzeldir” sözünden yola çıkarak, en sevdikleri oyuncakları arkadaşlarına hediye etti. Çocuklar, topladıkları 300 oyuncağı belediye yetkililerine teslim ederken, belediye yetkilileri de bu oyuncakları oyuncağı olmayan, ihtiyacı olan çocuklara iletecek.