GAZİLER, KIBRIS YOLCUSU

6 Temmuz 2012 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`daki gazilerin, yıllar önce vatan savunması için gittikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ni yıllar sonra tekrar görmelerine olanak sağlamak amacıyla bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkan Külcü, festival kapsamında Çorum`da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ile yaptıkları görüşme neticesinde Çorum`daki Kıbrıs Gazileri`ni KKTC`ye göndereceklerini belirtti.

Çorum`daki Kıbrıslı Gazileri, kendi ülkesinde ağırlamaktan her zaman büyük mutluluk ve onur duyacaklarını ifade eden Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan, “bugün kendi ülkemizde özgür, bağımsız ve mutlu yaşıyorsak bunu Kıbrıslı gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz”; dedi.