Gazi ve İnönü Caddelerinde trafik yoğunluğu ölçülüyor

24 Aralık 2016 Cumartesi

Belediyemiz, Gazi Caddesi ve İnönü Caddelerinin trafik yoğunluğunu ölçüyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından trafik yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla kurulan bluetooth tabanlı trafik analiz sistemi ölçümlere başladı.

Kurulan sistemle caddeden geçen araç bilgilerinin toplanacağını ve toplanan verilerin trafik düzenlemelerinde kullanılacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gazi ve İnönü Caddelerine iki tane bluetooth tabanlı trafik analiz cihazı yerleştirdiklerini, bu cihazlar sayesinde Gazi ve İnönü Caddelerinde seyreden araçların sayısı, seyahat süreleri ve trafik yoğunluğunun yaşandığı saat dilimlerini tespit edeceklerini söyledi. Candan, “Topladığımız veriler doğrultusunda bu bölgedeki trafiği rahatlatma konusunda ışıklı sinyalizasyon sistemlerinde düzenlemeler yaparak vatandaşlarımızı alternatif yolları kullanmaya teşvik edeceğiz. Bu sayede Saat Kulesi mevkiinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltacağız”; dedi.