Garip Dede Sokakta yol açma çalışması başladı

2 Nisan 2021 Cuma

Belediyemiz, şehrin trafiğini rahatlatmaya yönelik kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Kadeş Meydanının arka tarafında bulunan Garip Dede Sokağında yol açma ve genişletme çalışması başladı. Çalışmalar tamamlandığında Kıbrıs Caddesini ve Gazi Caddesini rahatlatacak olan Garip Dede Sokak 15 metreye genişleyecek.

Sokakta bulunan 6 binanın kamulaştırmasının ardından yol açma çalışmasına başlayan Belediyemiz, bir yandan kazı çalışmalarını sürdürürken öte yandan stabilize dolgu çalışmasını yürütüyor. Yapılacak bu yeni bağlantı yolunun Gazi Caddesi ve Kıbrıs Caddesi trafiğini rahatlatacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcımız Alper Zahir ‘’ Garip Dede sokağını yanında bulunan 6 adet gayrimenkulün kamulaştırmasını yapmak suretiyle burada yıkım işlemlerini  geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik. Kazı ve dolgu çalışmalarını başlattık. Asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte Garip Dede Sokağımızın asfaltını sereceğiz. Bu bağlantı yolu trafiğe açıldığında, Kıbrıs Caddesi İle Bahabey Caddesinin kesiştiği kavşakta oluşan trafik yoğunluğunu azaltacak‘’ dedi.

Foto Galeri