FIRINLARA SIKI DENETİM

24 Temmuz 2012 Salı

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ramazan Ayında gıda denetimlerini artırdı.

Yıl içeresinde düzenli olarak yapılan gıda denetimlerini Ramazan Ayı içerisinde artırıran ekipler, insan sağlığını tehlikeye sokacak durumlar karşısında işletme sahiplerini uyarıyor. Verilen talimatlara uymayan işyeri sahiplerine yasal işlemler uygulanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği`nin 1 Temmuz 2012`den itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte, Çorum Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından ekmek fırınları ile gıda üretimi yapan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdığını söyledi.

Denetim ekiplerinin il merkezinde faaliyet gösteren ekmek ve pide fırınlarına giderek hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, tuz ve kepek oranlarının doğru olup olmadığını kontrol ettiklerini ve yeni çıkan yasayla ilgili bilgi verdiklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Yeni yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte, ilimizde faaliyet gösteren fırınlara bilgilendirme notu dağıtıyoruz. İnsan sağlığı bizim için her şeyin başında gelmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yapacağımız denetimler ile özellikle hijyen ve gramaj konusunda sıkı denetimlerimiz olacak. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır”; dedi.