Feyza Aşgın, "Hayvanlar Allah’ın bizlere gönderdiği dilsiz varlıklardır"

7 Ekim 2019 Pazartesi

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü nedeniyle Kent Konseyi Kadın Meclisi anlamlı bir program düzenledi. Kadın Meclisi Çorum Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni ve Atahan Binicilik ve Atlı Sporlar Kompleksini Bekir Aksoy İlkokulu öğrencileri ile birlikte ziyaret etti.

Ziyarette öğrencilere Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat’ın eşi Hacer Yağbat ve Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın eşlik etti.

Gezide Atahan Binicilik ve Atlı Sporlar Kompleksi yetkilileri tesis içerisinde bulunan atlar hakkında bilgi verirken, minik öğrencilerde atları yakından tanıma ve onlara binme fırsatı buldular.

İyi bir insan olmanın yaşadığı çevreyi ve hayvanları sevmekten geçtiğini belirten Feyza Aşgın, hayvanların doğanın bir parçası olduğunu ve emanet olduğunu dile getirdi. Özellikle  öğrencilerden sokakta gördükleri hayvanlara sahip çıkmalarını isteyen Feyza Aşgın “Hayvanlar Allah’ın bizlere gönderdiği dilsiz varlıklardır. Onlar konuşamaz ve sorunlarını dile getiremezler. Bizlerin yapması gereken onlara sahip çıkmak ve onları sevmektir. İslam’da da, medeniyet anlayışımızda da karıncayı bile incitmek kınanan bir davranıştır. İyi bir insan olabilmek için yaşadığımız çevreyi, doğayı ve bizle birlikte yaşayan diğer canlıları korumamız gerekiyor. Hayvanlarda ağaçlar gibi, çiçekler gibi doğanın parçası ve zenginliğidir. Hayvanlar yaratılanların en şereflisi olan insanoğluna emanet edilmiştir. Çorum Belediyesi bünyesinde Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi bulunuyor. İsteyen herkes oradan hayvan sahiplenebilirler. Hayvanlara merhametle yaklaşarak bir kez daha onları sevmemiz ve onlarında da doğanın bir gerekliliği olduğunun bilinmesini hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Foto Galeri

Feyza Aşgın, "Hayvanlar Allah’ın bizlere gönderdiği dilsiz varlıklardır" Feyza Aşgın, "Hayvanlar Allah’ın bizlere gönderdiği dilsiz varlıklardır" Feyza Aşgın, "Hayvanlar Allah’ın bizlere gönderdiği dilsiz varlıklardır"