Festivaller farklı kültürlerin kaynaşması için bir fırsat

2 Temmuz 2013 Salı

33. Çorum Hitit Fuar ve Festivali etkinliklerine katılan yerli ve yabancı ekipler Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Festivale katılan misafir ekipler Başkan Külcü`ye kendi yörelerine ait hediyeler verirken, Başkan Külcü de misafirlerine Çorum`a özgü hediyeler takdim etti.

Hitit Fuar ve Festivali`nde dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye`nin çeşitli illerinden konukları Çorum`a görmekten mutlu olduğunu belirten Başkan Külcü, festivale verdikleri destek ve katkılar nedeniyle konuk ekiplere teşekkür etti.

Festivale gelen ekiplerin memleketlerine döndüklerinde Çorum`la ilgili ilgili güzel şeyler söylemeleri temennisinde bulunan Başkan Külcü, Türkiye`nin stratejik ve tarihsel olarak son derece önemli bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti. Külcü, “Çok farklı kültür ve medeniyetlere ait eserleri Türkiye`de görmek mümkün. Türkiye dünyada en fazla turist çeken ülkeler arasında bulunmaktadır. Ülke olarak turizmi sadece gelir elde etmek için değil, ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşliğin uzun süre devam etmesi adına bir vesile olarak gördüğümüz için son derece önemsiyoruz.”; dedi.

Ziyarete Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Karadağ, Bursa, İzmir Tire Belediye Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, Samsun Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü, Kırşehir Hoydek Halk Oyunları Topluluğu ekipleri katıldı.