Festivale Kokteylli Açılış

26 Haziran 2013 Çarşamba

33. Uluslar arası Çorum Hitit Fuar ve Festivali düzenlenen kokteylle birlikte açıldı. Çorum Müze’si bahçesinde düzenlenen açılışa katılım yoğun oldu.

Festival açılış kokteylline; Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Endonezya Kültür Basın Müsteşarı Robertos İlevan, Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı: Ahmet Hayri Orçan, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, İl Genel Sekreteri Ömer Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Alper Zahir, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yabancı ülkelerden gelen halk dansları; Kırgızistan halk dansları, Endonezya halk dansları, Makedonya halk dansları, Karadağ halk dansları ekipleriyle birlikte, Türkiye’nin diğer illerinden katılan halk oyunları ekipleri; İzmir- Tire Belediyesi halk dansları, Bursa kılıç kalkan dansları, Kırşehir kaşık halk dansları, Samsun horon halk dansları 33. Uluslar arası Çorum Hitit Fuar ve Festivali açılış kokteylline renk kattılar. Festivalin onur konuğu olarak Çorum’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mücahit Komutanlar Derneği üyeleri ve Çorum’u resmetmek için gelen ünlü ressamlar da kokteyl de hazır bulundu.

Kokteyle katılan tüm davetlilerle yakından ilgilenen Vali Sabri Başköy ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yerli ve yabancı ekipler ve misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış kokteyli havi fişek gösterileri ve müzik dinletisi eşliğinde sona erdi.