Festival, ünlü sanatçıların konserleriyle renklendi

2 Temmuz 2013 Salı

33. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali’nde sahneye alan ünlü sanatçılar Musa Eroğlu, Sıla, Metin Şentürk, Rafet El Roman, Songül Karlı, Onurşan ve Ankaralı Turgut Çorumluları coşturdu.

Fuar alanında yapılan açık hava konserlerinin ilki ünlü türkücü Musa Eroğlu konseri oldu. söylediği birbirinden güzel türkülerle fuar alanını dolduran binlerce seyirciye doyumsuz anlar yaşatan Eroğlu, yaptığı konuşma ile birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye`nin çok zor günler yaşadığını belirten Musa Eroğlu, “Onun için yüreğimizde ne kadar sevgi varsa paylaşmalıyız. Değilse bizim ağlamamızdan mutlu olmasın hiç kimse. Biz ağlamamalıyız. Biz birbirimize sarılmalıyız. Genç kuşaklara söylüyorum. 1968`den bu tarafa hep söylenen bir laf var. Yabancı eller bizi karıştıran. Yüreğimin elimin senkronizemi tutuşturduğum bağlamam kadar saygı duyuyorum. Ne olur biz kavga etmeyelim. Hiç kimse bir şey kazanamaz. Bizi hiç kimse dövüşmeye zorlamasın.”; dedi.

Festivalin ikinci günü sahne alan Sıla da özellikle gençlere doyumsuz bir konser sundu.

Festivalin üçüncü gününde sahne alan ünlü sanatçıyı ise yaklaşık 5 bin kişi izledi. Söylediği şarkılarla Çorumlulara unutulmaz bir gece yaşatan Metin Şentürk, “Uzun zamandır böylesine bir coşku, böylesine muhteşem bir kalabalık görmedim. Çorumlular bu ne kalabalık, bu ne coşku, aman Allah`ım sizleri görmek ne güzel” diyerek büyük alkış aldı.

Festivalin dördüncü gününde sahne alan türk pop müziğinin sevilen ismi Rafet El Roman`ı yakında görmek isteyen hayranları adeta birbirleriyle yarıştı.

Söylediği şarkılarla kendisini izlemeye gelenleri mest eden sanatçı sahnedeki konuşmasıyla önemli mesajlar verdi. Rafet El Roman, “Sevmek ve sevilmek dünyanın en güzel tadı, birlik ve beraberlik içerisinde huzur içerisinde yaşayalım. Dünyada sevgiden başka bir şey kalmadı” dedi.

Festival kapsamında Çorum`da konser veren ünlü sanatçılar ziyaret anısına Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, plaket takdim etti.

Aşıklar şöleni
33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen Aşıklar Şöleni, yoğun ilgi gördü.

Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda düzenlenen şölende Ali Mahsuni, Müslüm Koygun, Sürmeli Can Kaya ve Aşık Şahtuni sahne aldı.

Halkoyunu ekiplerinden gösteri

33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında ilimize gelen yerli ve yabancı halkoyunu ekipleri Saat Kulesi önünde vatandaşlara özel gösterilerde bulundu.

Yerli ve yabancı ekiplerin yanı sıra Çorum Belediyesi Mehter Takımı`nın da gösterileri aşırı sıcaklara rağmen çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle izlendi.