FESTİVAL RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

10 Temmuz 2012 Salı

32. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapanış kokteyli ile sona erdi. 04-08 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen festival bu yıl da coşkulu geçti.

Kültürel yerli ve yabancı ekiplerin gösterileriyle renklenen festivalde, ünlü sanatçıların konserleriyle de Çorumlular eğlenceli vakit geçirdiler.

Hüseyin Turan söylediği birbirinden güzel türkülerle, Nev Rock müziğinden seçkin eserlerle, Emre Altuğ da pop müziğinden en güzel parçalarını Çorumlu sanetseverler için yorumladı.

Yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri ise tüm mahallelerde yaptıkları gösterilerde mahalle sakinlerine eğlenceli vakit geçirttiler.

32. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinliklerine Çorum halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi. Festival programları arasında yer alan bir etkinlik vardı ki o en çok ilgiyi o gördü. Açık havada sinema keyfi yaşamak isteyen Çorumlular Kültür Park`taki Amfi Tiyatro`da gösterilen sinema filmlerini büyük bir dikkatle izlediler. Çorum Belediyesi tarafından film izlemeye gelenlere gazoz ve mısır ikram edilirken vatandaşlar açık havada sinema izlemenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Festivalin en renkli görüntüsü ise havai fişek gösterileri oldu. Gece atılan havai fişeklerin renk cümbüşlü gösterisini vatandaşlar ilgiyle izlediler. Açılış ve kapanışta Müze Bahçesi`nde festivalin diğer günlerinde fuar alanındaki havai fişek gösterileri beğeni topladı.