Festival ekiplerine tarih ve doğa gezisi

24 Haziran 2014 Salı

34. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri kapsamında Çorum’a gelen yerli ve yabancı ekipler Çorum’un tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

Hürriyet Meydanı’ndan hareket eden otobüslerle Alacahöyük ve Boğazkale’ye giden katılımcılar, rehberler eşliğinde müzeler, kral mezarları, Aslanlı Kapı, Yazılıkaya ve Hattuşa ören yerleri ve Hitit Surları gibi tarihi ve turistik mekanları gezdi. Ekipler gördükleri eserler karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

Çorum’da bulundukları zaman içerisinde Çorum’u çok sevdiklerini ifade eden ekipler, kendilerine gösterilen yoğun ilgi için belediye çalışanlarına çok teşekkür ettiler.