FESTİVAL EKİPLERİNDEN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

6 Temmuz 2012 Cuma

32. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’ne katılan ekipler, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti. Misafir ekipler ziyarette Başkan Külcü’ye kendi yörelerine ait çeşitli hediyeler verdiler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu tür programların yurt içinden gelen misafirler için tanışma, yurt dışından gelen konuklar için ise farklı kültürlerin tanışması, buluşması ve kaynaşmasına fırsat verdiğini söyledi. Külcü, her iki taraf içinde farklılık oluşturduğu için bu organizasyonu önemsediklerini belirtti.

Külcü, “Anadolu, insanlığın en eski yerleşim yeri olarak görülür. Farklı kültür ve medeniyetlerin eserleri ve izlerini barındırıyoruz. Ancak bunu geçmişte çok iyi tanıtamamışız. Son yıllarda yapılan çalışmalarla ülke belirli bir ivme kazandı. Şu anda dünyanın en fazla turist çeken 6. ülkesiyiz. Dostlukların, kardeşliklerin oluşması için zemin hazırlayan bu etkinliğimizde gelecek yıllarda da tekrar sizi aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ise, bütün kültürlerin bütün insanlığın ortak mirası olduğunu ifade etti.

Farklı kültürlerin korunması için çağrıda bulunan Orçan, farklıların korunarak güzellikle birleştirildiğinde dünyada barış, dostluk ve kardeşliğin hakim olacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti ve Kıbrıs Barış Harikatı gazilerinin de kendileri için önemli olduğunu kaydeden Orçan, “İki tane bayrağımız var. Birisi anavatanımızın bayrağı diğeri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Bugün özgür ve mutlu bir şekilde yaşıyorsak bunu gazilerimiz ve şehitlerimize borçluyuz” dedi.