26°C parçalı bulutlu

26°C parçalı bulutlu

Festival ekipleri kahvaltıda buluştu

23 Temmuz 2015 Perşembe

35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’ne katılmak üzere Çorum’a gelen yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri kahvaltıda bir araya geldi.

Çorum Belediyesi tarafından Hancılar Et Lokantası’nda verilen kahvaltıya, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile basın mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada Suruç’ta meydana gelen terör saldırısını bir kez daha kınadığını vurguladı. Saldırı sonrası yaşanan psikolojik ortamda eğlence programları tertip etmenin uygun olmadığını ifade eden Başkan Külcü, “Bunun için sizlerden özür diliyoruz. Şuanda 6 ekibimiz burada. 4 ekibimiz ise yola çıktıktan sonra döndüler. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizleri daha mutlu, daha huzurlu günlerde misafir etmek istiyoruz. Arkadaşlarımız, burada bulunduğunuz süre içerisinde sizlere eşlik edecekler. Sizleri özellikle ülke dışından gelen misafirlerimiz için söylüyorum hem Çorum’da, hem de Çorum’un etrafında bazı yerlere götürecekler, gezdirecekler. Umuyor ve diliyorum ki Çorum’dan her ne kadar böyle mutsuz olay yaşayarak programlarımızı iptal etmiş olsak bile inşallah geri dönerken güzel duygularla ayrılırsınız ve gittiğinizde ülkenizdeki, şehirlerinizdeki insanlara, dostlarınıza Çorum’la ilgili güzel duygular aktarırsınız.” dedi.

Programda Başkan Külcü’ye Diyarbakır, İzmir ve Porto Riko ekibi tarafından çeşitli hediyeler verildi.