20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

FEN LİSESİ, ÖNÜ AÇIK, BAHTI AÇIK BİR ALANDA BULUNUYOR

14 Şubat 2012 Salı

Fen Lisesi Müdürü Süleyman Atçıoğlu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaretinde okul olarak bahçe düzenlemesi başta olmak üzere birçok eksiklerinin bulunduğunu ancak bu eksikliklerin Çorum Belediyesinin yaptığı çalışmalarla giderildiğini ifade etti.

Amaçlarının çocukların daha iyi, daha güzel bir ortmada eğitim görmeleri olduğuna dikkat çeken Süleyman Atçıoğlu, Başkan Külcü`ye hitaben yaptığı konuşmada, “bizlere sağlamış olduğunuz engin katkılardan dolayı sizlere ve çalışma arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Fen Lisesinin bulunduğu alanın Çorum için büyük önem taşıdığını söyledi. Çorum`un gelişiminin bu alanda olacağına vurgu yapan Başkan Külcü, “Fen Lisesini ayrıca önemsiyoruz. Bu bölgeyi imar, planlama ve şehircilik açısından ayrı bir yerde tutmalıyız. Çünkü şehirlerin doğal büyüme istikameti batıdır. Fen Lisesi`nin şehrin batı kısmında olduğu bu bölge doğru bir planlama ile şehrin önümüzdeki yüz yılının yaşam merkezi olacak. Bu anlamda üniversitemiz kampus alanın planlanması, 400 yataklı hastanenin bu bölgede yer alması, Kredi Yurtlar Kurumu`nun bu bölgede başlatmış olduğu modern yurt inşaatı, stadyum ve terminalin buraya yapılacak olması, bilim sanat lisesi, sosyal bilimler lisesi`nin de buraya yapılacak olması bu bölgenin önümüzdeki yüz yılın okullar kompleksi olarak akla gelecek. Bu bölge sosyal donatılar ve okullar açısından cazibe merkezi olacaktır. Kent parkı, sanayinin yeniden düzenlenmesi ve Hıdırlık`ın yeniden restorasyon çalışması yapılması bu çalışmaların bir parçasıdır. Önü açık bahtı açık bir alanda bulunuyorsunuz”; dedi.

Ziyarette bulunan Okul Müdürü ve Okul Aile Birliği Yöneticileri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür plaketi verdiler.