29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

EVE GİDERKEN, GÜLER YÜZÜNÜZ İLE BİRLİKTE GİDİN

18 Ocak 2013 Cuma

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi ve Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen Anne Eğitimi Projesi Vehbi Vakkasoğlu konferansı ile sona erdi.

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Ailede Sevgi ve Değerler Eğitimi”; konulu konferansında hayatın tüm alanlarında olduğu gibi, aile sevgisi konusunda da en güzel örneğin Peygamber Efendimiz (S.A.V) olduğunu söyledi. Vakkasoğlu, “Aile Meclisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nden bile önemli bir kurumdur.”; dedi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programda, ailenin mutluluğa açılan kapısına önemli örneklerle işaret eden Vehbi Vakkasoğlu, ailenin sevgi ve ferakarlık isteyen bir kurum olduğunu vurguladı.

Ailelere, bekar gençlerin evlendirilmesi ve mutlu bir yuva sahibi olması için önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydeden Vakkasoğlu, Peygamber Efendimiz’in bu konudaki hadislerinden örnekler vererek, “Çocuklarınızı sevmedikleri insanlarla evlendirmeyiniz. Sevgisiz bir aile olmaz.” dedi.

Evliliğin, kalbe karşı bir kalp bulmak olduğunu ifade eden Vakkasoğlu, “Kendimize kalıp bulmak değildir. Kalbine kalp arayanlar her zaman kazanıyor ama kalıp arayanlar ise kaybetmeye mahkûmdur. Bu yüzden görüntü işinden vaz geçeceğiz. Sevgi bütün işlerin kalitesini artıran bir şeydir. Ailenizin, elinden tutmak ya da onun bütün ihtiyaçlarını karşılamak yetmiyor, gönülden sevgi ile bağlanmak ve yaklaşmak daha da önemlidir.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, program sonunda Vehbi Vakkasoğlu`na çiçek takdim etti. Külcü, “Değerli Çorum halkımız bu programlara ilgi gösterdikçe bu programları yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmayı yapan personel arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”; dedi.

Programın son bölümünde ise, “Anne Eğitimi”; projesine katılanlara, Vali Sabri Başköy`ün eşi Fatma Başköy ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü tarafından sertifika takdim edildi.