''Evde temizlik hizmeti'' profesyonelleşiyor

19 Şubat 2015 Perşembe

Belediyemiz tarafından başlatılan 60 yaş üstü kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik “Evde Temizlik Hizmeti”; personeline iletişim semineri verildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun Tonbul tarafından verilen eğitimde, temizlik hizmeti veren bayanlara çeşitli tavsiyelerde bulunuldu. Kadınların temizliği gittikleri evlerde Çorum Belediyesi`ni temsil ettikleri, bu nedenle çok daha dikkatli hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Aysun Tonbul, “Profesyonel bir ekip çalışma arkadaşlarına ‘hanım’ diye hitap eder. Sizlerde birbirinize böyle hitap edin. Yaşlı teyzelerin size bakışı değişecektir. Yaptığınız iş kutsal ama bu işe “hayır”; yapıyorum diye değil, onlar vatandaş olduğu için bu hizmeti almaya hak kazanıyor düşüncesiyle bakın.”; dedi.

Yaşlıların sohbeti çok sevdiğine vurgu yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Aysun Tonbul, “Onlar sizin temizlik yapmanızı değil de sohbet etmenizi isterlerse, onlara olumsuz cevap verin. Çünkü siz, temizliğe fazla zaman ayıramayıp sohbete koyulursanız asıl işinizi de yapmamış olursunuz”; uyarısında bulundu.

Evde temizlik hizmeti veren personel, temizlik için gittikleri bazı evlerde agresif tavırlarla karşılaştıklarını hatırlatmaları üzerine ise Aysun Tonbul, “Gittiğiniz evlerde yapacağınız işler belli. Kurallarınızdan taviz vermeyin. Bu sıkıntıları da daha sonra üstlerinizi aktarın. Olumsuz bir durumla karşılaştığınızda tartışmaya girmeyin”; dedi.

350 yaşlıya evde temizlik hizmeti

Çorum Belediyesi tarafından yürütülen evde temizlik hizmetleri hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “4 yıldan beri evde temizlik hizmeti projesini yürütüyoruz. Halen, 350 yaşlımıza bu hizmeti veriyoruz.Yaşlılarımızdan yoğun talep var. Hergün en az 10 ev temizliyoruz.”; dedi.

Gül, “Sayın Belediye Başkanımız ve bizler projeyi çok önemsiyoruz. Sosyal bir belediye olmanın tüm gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz.”; diye konuştu.