28°C parçalı bulutlu

28°C parçalı bulutlu

Evde bakım hizmetleri, yaşlı vatandaşları memnun ediyor

10 Temmuz 2015 Cuma

Belediyemizin örnek sosyal çalışmaları arasında yer alan evde bakım hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü`ne bağlı 12 kişiden oluşan 6 ekiple, yaşlıların ve bakıma muhtaç insanların evleri belirli periyotlarlatemizleniyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde ortalama 12 evin temizliğini yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 361 eve temizliğe gittiklerini, evde bakım hizmeti alan yaşlıların bayrama huzur içinde girmelerini istediklerini söyledi.

Belediyemizin 2009 yılından beri sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yaptığını, toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini vurgulayan Başkan Külcü, “Yaşlılarımız bizim ulu çınarlarımız. Belediyemizin sıcak yüzünü, şefkat elini toplumumuzun diğer tüm kesimlerine olduğu gibi yaşlılarımıza da en güzel şekilde göstermeye çalışıyoruz. Belirli periyotlarla ziyaret ettiğimiz ulu çınarlarımızın evlerini temizliyor, onlarla sohbet ediyoruz. 4 yıldan beri yaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. Yaşlılarımızın evlerini bayrama hazırlıyoruz. İnşallah onların dualarıyla, Ramazan Bayramı’nımillet olarak daha huzurlu bir şekilde idrak edeceğiz.”; dedi.

Eşini 7 yıl önce kaybettiğini, hasta olduğunu, bu nedenle de evinin temizlik işlerini yapamadığını söyleyen 85 yaşındaki HuriyeTeyze, Çorum Belediyesi`ne ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Belediye`nin ev temizliği hizmetini duyduğunda hemen müracaat ettiğini, o günden beri de ekiplerin evini temizlediğini ifade eden Huriye Teyze, “Sürekli geliyorlar, evi süpürüyorlar. Yıkanacak olanları yıkıyorlar, camları siliyorlar. Çamaşırımı, bulaşığımı yıkıyorlar. Yemeğimi de yaptıktan sonra işlerini bitirip gidiyorlar. Belediyemizden çok memnunum. Allah başımızdan eksik etmesin.” dedi.