Ev ve süs hayvanı satışı yapanlara yönelik eğitim semineri

10 Temmuz 2017 Pazartesi

Ev ve süs hayvanı satışı yapan ya da yapacak olanlara yönelik sertifikalı eğitim programı düzenlendi.

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün süren eğitime 16 kişi katıldı. Eğitimde kursiyerlere, Çorum Belediyesi veteriner hekimi Mehmet Gültekin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimi Alaattin Bal ve Çorum Orman İşletme Müdürlüğü orman mühendisi Hayri Kömür tarafından ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi, CİTES sözleşmesi, 5199 sayılı kanun ve 26166 sayılı yönetmelik, ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik, hayvan ekolojisi, hayvan bakımı ve beslenmesi ve hayvan davranışı konuları anlatıldı.

Seminerde başarılı olanlara yönelik düzenlenen sertifika törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Ev ve süs hayvanı satışı yapanlara yönelik eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyoruz. Bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.” Dedi.

Belediye tarafından Veteriner İşleri Müdürlüğü çevresinde oluşturdukları yeni barınakları ve diğer yapıları görmeye tüm Çorum halkını davet eden Başkan Yardımcısı Turhan Candan, eğitim programına katılan ve başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.