Eski Adliye Binası da tarih oluyor

16 Ağustos 2013 Cuma

Adliye binası olarak kullanılan daha sonra da İdare Mahkemesi binası olarak kullanımına devam edilen binanın yıkımına dün başlandı.

Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Zeki Gül ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu yıkımda, çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İdari Mahkeme olarak kullanılan binanın, belediyeye devredildiğini, tamamlanacak çalışmalarla birlikte Valilik ve Defterdarlık binası önünde bulunan iki parkın da birleştirilerek, 6 bin metrekarelik geniş bir alanın Çorum’a kazandırılacağını kaydetti.

Başkan Külcü, şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha atıldığını ifade ederek, eski mahkeme binasının yıkılarak park ve parkla birlikte meydan çalışması yapılacağını söyledi.

Daha önce Valilik bahçesi olan ve park haline getirilen 3 bin metrekarelik alanın yanında Valilik hizmet binası önünde bulunan 1200 m2`lik bir alanda daha park çalışmasına başladıklarını söyleyen Başkan Külcü, arada kalan İdare Mahkemesi binasının içindeki işe yarar malzemelerin alınmasından sonra yıkımının tamamlanacağını belirtti.

Çorum’a geniş bir meydan kazandırma çalışmalarının birinci etabının eski adliye binasının yıkımı olduğunun altını çizen Başkan Külcü, Gazi Caddesi’nin karşısında bulunan eski tekel binası, Özel İdare ve Sağlık Müdürlüğü’ne ait binaların da yıkılarak, Valilik önündeki alanla birlikte toplam 23 bin metrekarelik bir alanın şehir meydanı olarak Çorum’a hizmet edeceğini müjdeledi.

Çalışmaların yıl içinde tamamlanacağını ve gelecek yıl 2. Etap çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Başkan Külcü, TEKEL`in yerinin Belediyeye devri ile ilgili bakanlıktan imza aldıklarını ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasını beklediklerini, ayrıca Özel İdare`ye yeni bir bina yapma koşulu ile binanın devri konusuyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirterek, Bölgeye ayrıca bir kapalı otopark yapılacağını söyledi.

Vali ve Mahkeme Başkanı`na özel teşekkür

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eski adliye binasının devri konusunda resmi işlemlerini hızlandırdığını söylediği Vali Sabri Başköy’e teşekkür ederken, mahkeme başkanının da meseleyi Çorum adına sahiplenip, sadece belediye meselesi olarak görmediğini, fedakarlık gösterdiklerini belirterek, teşekkür etti.

Otoparka`da el atılacak

Başkan Külcü, Defterdarlık binası yanında bulunan otoparkın da düzenleneceğini, 40 araçlık resmi otopark alanının yanısıra, çevre sakinleri ve esnaf için de 40 araçlık otopark alanı oluşturup, bölge sakinlerinin hizmetine vereceklerini açıkladı.