Eserlerini her yerde görüyoruz

16 Aralık 2016 Cuma

Vatandaşlar, Çorum Belediyesi’nin cami temizliği, abdesthane ve Kur’an Kurslarına yaptığı hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Çorum Belediyesi’nin ibadethanelere yönelik yaptığı çalışmalar için Karakeçili Cami İmam Hatibi Salih Düğenci yaptığı açıklamada, “9 yıldır bu camii de görev yapıyorum. Kur’an-ı Kerim’de “Allah’ın mescitlerini Allah’a ve ahret gününe iman edenler, namazı kılanlar, zekatı verenler imar ederler.”der. Camimizin genel temizliği ile ilgili olarak sıkıntılarımız oluyordu. Yılda iki kez temizlik yapılması gerekiyordu. Bu kapsamda Çorum Belediyesi güzel bir uygulama başlattı. Camilerimizin genel temizliği, halıların yıkanması, toz alınması gibi çok güzel bir çalışmayı hayata geçirdi. Bu konudaki mağduriyetimiz giderildi. Ayrıca camimizin tuvaletleri ve abdesthaneleri yetersiz kalıyordu. Belediyemiz camimizin alanında genişletme yaparak yeni abdesthane, tuvalet ve Kur’an Kursu yaptı. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye Allah’ın evlerine verdiği bu önemden dolayı teşekkür ediyorum”; dedi.

Cami cemaati Muharrem Yılmaz, Ali Osman Düğenci ve Ali Ercan ise, daha önceden camimizin tuvaletlerine giremiyorduk. Şimdi ise Çorum Belediyesi’nin yaptığı bu örnek çalışmalar ile her yer pırıl pırıl oldu. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün eserlerini her gittiğimiz yerde görüyoruz. Camilere ve Kur’an Kurslarına çok önem veriyor. Soğuk havalarda abdesthanelerde sıcacık su akıyor. Bu hizmeti veren Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz diye konuştu.