Erzurum Dede İnanç Turizmine Kazandırılacak

28 Ekim 2017 Cumartesi

Mimar Sinan mahallesinde bulunan Erzurum Dede Türbesi’nin Belediyemiz tarafından restorasyon ve çevre düzenlemesi yapım ihalesi dün gerçekleştirildi.

Saat 11.00’da Belediye İhale Salonu’nda Leyla Sayın başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye 3 firma katıldı. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 695 bin TL olduğu ihalede en düşük teklifi 1milyon 373 bin TL ile Sipahioğlu İnşaat verdi. İhalede ayrıca Bahar Park Bahçe 1 milyon 610 bin TL teklif verirken, Ağaçdaroğlu İnşaat ise 1 milyon 849 bin TL teklif verdi.

İhalenin sonucu yapılacak olan değerlendirmenin ardından açıklanacak.

380 m² alan üzerinde yapılan olan düzenlemede, türbe binası, bayan wc, bay wc , engelli wc, bebek bakım odası, depo, bayan mescid,bay mescid yer alacak. Proje ile bölge cazibe merkezi haline gelecek. Kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.