Erkeklere sünnet kıyafeti, kızlara gelinlik

16 Ağustos 2013 Cuma

Belediyemizin her yıl düzenlediği Geleneksel Sünnet ve Dayanışma Şöleni 17 Ağustos Cumartesi günü Hürriyet Meydanı`nda gerçekleştirilecek.

Bu yıl da 500 kadar çocuğun sünnet ettirileceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde gerçekleştirilen kıyafet dağıtımında yaptığı konuşmada bu yıl farklı olarak sünnet kıyafetlerinin yanısıra çocukların kız kardeşlerine de gelinlik hediye ettiklerini dile getirdi.

Şölenin 17 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00`da yapılacak çocuk gezdirmesi ile başlayacağını vurgulayan Gül, gezinin ardından saat 18.00`de Hürriyet Meydanında yapılacak protokol konuşmaları ve konserle etkinliğin devam edeceğini ifade etti.

Sünnetle ilgili hijyene önem vererek en küçük ihmale yer vermeden sünnetlerin yapılmasını umduklarını söyleyen Zeki Gül, “Anne ve babaların çocuklarına hizmet ettiği gibi çocuklarımızın da büyüdüklerinde ailelerine hizmet etmesini diliyoruz.”;dedi.