32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Erkek adam eşinin ve çocuklarının yamasını yapandır

15 Mayıs 2015 Cuma

Ünlü yazar Bülent Akyürek 5. Kitap ve Kültür günleri için geldiği Çorum’da etkili üslubu ve ilginç yaklaşımları ile gençleri kendine hayran bıraktı.

Fen Lisesi Konferans salonundaki programıBelediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Fen Lisesi Müdürü Mustafa Yeşil, öğretmenler ve öğrenciler, yazar Akyürek`i pür dikkat dinledi.Fen Lisesi öğrencilerinin zeki olduğunu belirten Akyürek gençlere, “Zekanın hep getirisi olmaz, götürüsü de olabilir. Eğer kendinizi törpülemezseniz zekanızın kurbanı olursunuz. Oysa herkesin umudusunuz.”;dedi.

Modern hayatın insana ölümü unutturduğuna ve ölümün unutulduğu zaman adil olunmadığına hatta zalim olunduğuna dikkat çeken yazar Akyürek, “İnsan mükemmele doğru ilerlemiyor. Bilakis yaratılışta mükemmel olan insanoğlu bozuluyor.Kişisel gelişim kitaplarına karşıyım. İnsana gaz veren bu kitaplara karşı‘İçinizdeki öküze ohadeyin’ kitabımı yazdım.” dedi.

Kapitalizmi ve kapitalizmin kölesi olan bir hayat anlayışını eleştiren yazar Akyürek, “Bir paltoyu, gömleği sadece 6 ay giyiyorsanız, kapitalizmin köpeği olmuşsunuz. Eski kıyafetlerinizden, yamanızdan utanmayın. Onları bir rütbe gibi taşıyın. Ancak böyle yaparsanız kapitalizme meydan okuyabilirsiniz.” dedi.

Erkek olmanın survivor’dakiler gibi olmak anlamına gelmediğine özellikle vurgu yapan Akyürek “Erkek olmak, evde hanımın çocuğun yamasını yapmaktır. Hüzün bize farzdır. Dünyada bu kadar acı varken mutlu olamayız. Dünyanın bir yerinde bir mazlumun burnu kanıyorsa bizim misak-ı millimiz orasıdır. Boş işlerle oyalanmayın. Facebook, twitter boş şeyler, insanlar bilgisini değil yediğini paylaşıyor. Lütfen kendinize gelin, kendinizi koruyun.” dedi.

Etkileyici ve aykırı sunumunun ardından gençlerin sorularını da yanıtlayan yazar Akyürek’e Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan teşekkür ederek çiçek takdim etti.