Erdin ve Sözen’e altın

21 Kasım 2014 Cuma

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediyespor`un başarılı güreşçileri Fatih Erdin ve Yalçın Sözen`i altınla ödüllendirdi.

Külcü, 2014 yılı içerisinde yapılan müsabakalarda dereceye giren Belediyesporlu güreşçiler Yalçın Sözen ve Fatih Erdin için düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada spor faaliyetleri ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Fatih Erdin’in bu yıl içinde uluslararası iki ve ulusal iki müsabakada madalya kazandığını, Yalçın Sözen’in ise Karakucak Türkiye Şampiyonası’nda başpehlivan olduğunu belirten Külcü, kendilerinin de ödül yönetmeliği doğrultusunda bu sporcuları ödüllendirdiğini vurguladı.

Sözen ve Erdin’i hem kutlayan hem de başarılı sporculara nasihatlarda bulunan Başkan Külcü, “Büyük başarılar elde etmek elbette zor. Ama zirvede kalmak çok daha da zor. Çünkü zirvede rüzgarlar sert eser ve orda mücadele çok daha zordur. Onun için daha fazla çalışmak daha fazla mücadele etmek zorundasınız.”; dedi.

Belediyespor`un amatör sporda 14 branşta faaliyet gösterdiğini, bunların 12`sinde aktif olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “1805 lisanslı sporcumuz var. Bunlardan 462 tanesi aktif ve 18 tane hocamız görev yapıyor. Tabii ki bizim önceliğimiz sportif alanda başarıdan çok toplumumuza spor yaptırmak. Bunun içinde tesisler konusunda büyük gelişimler gösterdik. Mahallelerimize 5-6 sentetik çim saha yaptık. Hemen hemen tüm parklarımıza yürüyüş parkurları ve kondisyon aletleri koyuyoruz. Geçmişte 5-10 vatandaşımızın kullandığı bu alanlarda şimdi günde 4-5 bin civarında vatandaşımız kullanmaya başladı.”; dedi.