Engelsiz, muhteşem bir sergi

14 Haziran 2016 Salı

Belediyemiz Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Gençlik Merkezleri, “El Sanatları Yıl Sonu Kapanış Sergisi”; açtı. Buhara Kültür Merkezi`nde açılan sergide engelli gençlerin ve gençlik merkezi öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel el emeği ürünler sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, engelli eğitim merkezlerinde çok güzel işler yapıldığını ve yapılan tüm bu eserlerin ulusal ve uluslararası düzeyde olduğunu söyledi. Sergide yer alan eserlerin ulusal veya uluslararası bir yarışma düzenlense dereceye girecek eserler olduğunun altını çizen Hatice Külcü, “Ben burada emeği geçen bütün engelli kardeşlerimize, gençlere, merkezlerde çalışan hocalarına ve onları buralara gönderen ailelerine teşekkür ediyorum.”; dedi.

Sergiye, Hatice Külcü ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Seyhan Günhan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın eşi Havva Candan, Beyazay Derneği Çorum Şube Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, kurs hocaları, Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğrencileri, gençlik merkezleri öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatice Külcü ve konuklar sergide yer alan el emeği ürünleri dikkatlice inceleyerek eser sahiplerinden eserler hakkında bilgi aldı.

Hatice Külcü ebru yaptı

Ebru sanatına yatkınlığı bilinen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, sergi alanında ebru standına geçerek ebru yaptı. Külcü`nün yaptığı ebru salonda bulunan herkesin beğenisini kazandı.