''Engelsiz Masal Kahramanları Tiyatrosu'' öğrencilerle buluştu

4 Aralık 2015 Cuma

Çorum Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Çorum Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yer alan “Engelsiz Masal Kahramanları Tiyatrosu Öğrencilerle Buluşuyor” projesi kapsamında engelli gençler izleyicilerle buluştu.

Engelli Eğitim Merkezi öğrencilerinden Bekir Madan’ın yazdığı Keloğlan adlı tiyatro oyununu başarıyla sahneleyen engelli gençler Devlet Tiyatro Salonu’nu dolduran yüzlerce öğrenciden büyük alkış aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, çok sayıda öğrenci ve izleyici katıldı.

38 engelli gencin yer aldığı proje kapsamında drama eğitimi, uygulamalı tiyatro eğitimi, müzik eğitimi, çocuk kostüm dikimi eğitimi ve sahne makyajı eğitimi verildi. Bahar Boyraz Meriç ve müzik öğretmeni Mithat Yağar’ın çalıştırdığı engelli gençler performansıyla büyük takdir topladı.

“Engelsiz Masal Kahramanları Tiyatrosu” projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, projenin Çorum merkezde yer alan 7 okulda daha oyunun sergileneceğini kaydetti. Amaçlarının proje ile gelecekte toplumun farklı kesimlerinde yer alacak olan sağlıklı bireylerin engelliler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak olduğunu belirten Zeki Gül, “Proje ile toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi olarak böyle bir projeyi başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projede emeği geçen Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, proje yürütücüsü Mustafa Yüztgenç ile birlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.