Engelliliğe verilen değerin göstergesi oldu

4 Şubat 2014 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi tarafından inşa edilen Engelli Eğitim Merkezi`ni tanıttı.

İnşaat tekniğinden tasarımına, iç dizaynından sınıfların tefrişatına kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü Engelli Eğitim Merkezi, Çorum Belediyesi`nin engellilere bakış açısının adeta bir aynası oldu.

Namazgah Parkı karşısında inşa edilen Engelli Eğitim Merkezi`nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürlerinin katıldığı toplantıda merkezle ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, binanın toplam 1200 m2 kapalı alana sahip olduğunu belirtti.

Engelli Eğitim Merkezi`nin kendileri için çok özel bir mekan olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Dizaynı, tasarımı, tefrişatı ve ulaşılabilirliği ile Çorum`da bulunan mevcut okullarla kıyas dahi edilemeyecek bir yapı ortaya çıktı. Tamamı çelik kontrüksiyon tekniği ile inşa edildi. Her odası engellilere özel olarak tasarlanmış. Müzik ve dans salonu, bilgisayar sınıfı, sanat atölyesi, el işi atölyesi gibi çok çeşitli sınıflar engelli kardeşlerimize hizmet edecek.”; dedi.

Tefrişatıyla birlikte 1.500.000 TL`yi bulan binanın, engelliliğe verilen değerin yansıması olduğunu, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”; felsefesinin izlerini taşıdığını vurgulayan Başkan Külcü, “Engellilerimizin ve ailelerinin mutluluğuna katkı sağlamak için böyle bir çalışma başlattık. 60 engelli kardeşimizin eğitimi başladı. Şu anda Anadolu İş Okulu`nda devam eden proje kısa zamanda yeni binamızda devam edecek.”; dedi.