21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

ENGELLİLERDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

3 Aralık 2011 Cumartesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği, Sakatlar Derneği ve Çorum`da engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların yöneticileri ve öğrencileri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Engelli derneklerinin temsilcileri ve engellilere yönelik eğitim veren kurumların öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul eden Külcü, Belediye olarak özellikle engelliler ve yaşlılar konusunda özel projeler ürettiklerini söyledi. “Hepimiz yarın bir şekilde engelli olabiliriz”; diyen Külcü, bu konuda engellilerin sorunları ile ilgili hassasiyetle durduklarını bildirdi.

Hayata önyargılı bakanların aslında engelli olduğunu ifade eden Külcü, “Esas engel budur. Öncelikle bunlardan korunmalıyız. Belediye olarak engellilere yönelik özel tedbirler alıyoruz. Yaptığımız tüm tretuar çalışmalarında tam orta tarafa görme engelliler için özel taş döşüyoruz. Ayrıca iniş-çıkış rampalarını daha kolay bir hale getirmeye çalışıyoruz”; diye konuştu.

Engellilerin sadece yılda bir kez hatırlanmasının önemli olmadığına dikkat çeken Külcü, “Biz ne anneleri, ne yaşlıları, ne de özürlü kardeşlerimizi yılın bir gününde hatırlıyoruz. Bu ne ahlaki açıdan, ne insanı açıdan, ne İslami açıdan doğru değil. Ancak meselenin derli toplu ele alınması için anlamlı bir gün. Herkesin hayali özürsüz bir dünya kurmak. İnsanlar önce hayata özürlü bakmaktan kurtulmalıdır. Özürsüz bir dünyayı elbirliğiyle hep beraber kurmayı başarabiliriz”; dedi.

Bu kapsamda şu anada kadar 187 tekerlekli sandalye hediye ettik. Şimdi ise 34 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak. Bir yıl içinde bize tekerlekli sandalye için müracaat eden herkes evraklarını tamamlayıp geldiğinde arabalarını vereceğiz.

Başkan Külcü, Buharaevler Mahallesinde büyük bir kompleks inşaa edeceğiz. Burada yapılacak Kadın ve Kültür Merkezi`nin zemin katında 600 metrekarelik alanda Rehabilitasyon Merkezi yapacağız. Kadın ve Kültür Merkezinin projesi tamamlandı. Bahar aylarında temelini atacağız. 18 ay içinde de tamamlanacak. Bu merkez bölgede tek olacak”; dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Sekreteri Fazlı Koçak da belediyenin engelliler için yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek “Gazi ve İnönü Caddesinde devam eden kaldırım çalışmaları sonrasında biz daha rahat hareket edeceğiz. Bu hizmetin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”; diye konuştu.