Engelliler için sesli sinyalizasyon dönemi

3 Aralık 2014 Çarşamba

Belediyemiz, şehir içi trafiğinde kullanılan trafik ikaz lambalarına sesli ikaz sistemi monte etti.

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalara her geçen gün bir yenisini ekleyen Çorum Belediyesi, yapılan bu çalışmayla da yaya ve araç trafiğinden engellilerin de rahatlıkla faydalanabilmelerine imkan sağlıyor. Akustik Ses Sistemli Yaya Geçiş İkaz Cihazı adını taşıyan sistem, hangi trafik lambasının yandığını herkesin duyabileceği bir yükseklikte ses çıkaran sistemde özellikle engelli vatandaşlar yaya yollarından daha güvenli bir şekilde geçecek.

Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, akıllı kavşak sisteminin uygulandığı kavşaklara ve şehir içinde yoğun olarak kullanılan yaya geçitlerine bu sistemin monte edildiğini kaydetti. İlk etapta 50 adet “Akustik Ses Sistemli yaya Geçiş İkaz Cihazı”;nın yerleştirildiğini belirtti.

Sistemin, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sinyalizasyon Birimi tarafından montajının yapıldığını dile getiren Candan, “Bu hizmetle birlikte emniyetli bir şekilde yaya geçişi sağlanacak.”; dedi.