Engelli öğrencilerin başarısı

20 Mayıs 2014 Salı

Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Yemek ve Resim Yarışmaları’nda dereceye giren yarışmacılar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Valisi Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy, İl Garnizon Komutanı Ahmet J. Kd. Alb. Ahmet Çelik’in eşi Leyla Çelik, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Ahmet Yabacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer, İşkur Müdürü Zafer Eyvaz, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Fatma Başköy, engelliliğin zahmet değil rahmet vesilesi olduğuna işaret etti. “Hayat mücadelesinde zahmet çekenlerin en büyük mükafatı alacaklarına inanıyorum” diyen Başköy, engelli ailelerinin bu durumu dert değil, güzellik olarak gördüklerini söyledi. Başköy, “Engeli dışarıda değil, kendimizde aramalıyız. Rabbimiz taşıyamayacağımız güçlükler vermesin. Bu vesile ile Soma’daki maden faciasında yaşamını yitirenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Belediyemiz, Engelli Eğitim Merkezi’yle Çorum’a güzel bir eser kazandırdı. Allah, bu imkânları sunan devletimize zarar vermesin” diye konuştu.

Yarışmacılara ödül

Engelliler Haftası münasebetiyle Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen Yemek Yarışması’nda Anadolu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinden Arife Çalbıyık, Derya Kaya, Tuğba Toy ve Nursena Öksüz birinci oldu. Öğretmenleri Susani Ayar’la birlikte sahneye gelen şampiyon yarışmacıların ödüllerini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi.

Engelli Eğitim Merkezi öğrencilerinden Adem Oruç, Mikail Öz, İsa Demirel ve Burcu Uçar’ın ikinci olduğu yarışmada, Öğretmen Levent Başak’la birlikte ekibin ödüllerini Fatma Başköy verdi.

Resim Yarışması birincisi Hamza Çaylak ile Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik, Fatma Düzgünçınar ve Nuran Kural’ın hediye ve teşekkür belgelerini Leyla Çelik verdi.

Yarışmada üçüncü olan Yağmur Canıtez ile Kurs öğretmenlerinden Seval Sağlam, Hatice Okay ve Tülay Yıldıran, hediye ve belgelerini Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün elinden aldı.

Düzenlenen törende yarışmalara katkı sağlayan ve jüri üyeliği yapan Çorum Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak, Anitta Otel Aşçısı Okan Cenik, Özel Eğitim Meslek Lisesi Eğitim Şefi Serdar Yılmaz, Çorum Spastik ve Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Çorum Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği yöneticilerinden Av. Muharrem Özer ile İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli’ye teşekkür belgelerini Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer verdi.

Törende ayrıca Dikiş Nakış Kursu Öğretmeni Vildan Balcı ve kursiyeri Pınar Aktan, Bilgisayar Kursu Öğretmeni Ayşegül Türkoğlu ve kursiyeri İnci Demir, Step Aerobik Kursu Öğretmeni İlhami Doğan ve kursiyeri Volkan Taştan, Seramik Kursu Öğretmeni Demet Sancar Başçeken ve kursiyeri Rıdvan Gücün, Çini Kursu Öğretmeni Hacer Kesici ve kursiyeri Murat Akkoyunluoğlu, Müzik Kursu Öğretmeni Özgün Aykaç ve kursiyeri Talip Ünal ile El Sanatları Kursu Öğretmeni Elvan Tutuş ve kursiyeri Fatih Altuntaş’a belgeleri verildi.

Ödül töreninin ardından resim ve görsel sanatlar sergisinin açılışını yapan protokol üyeleri, müzik sınıfında öğrencilerin hazırlayıp sunduğu mini konser ve gösterileri izlediler.

Büyük beğeni toplayan program, Engelli Eğitim Merkezi kafeteryasında gerçekleşen kokteylle sona erdi.