Engelli Gençlerin Bocce keyfi

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Zafer Haftası kapsamında Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Bocce şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Engelli Eğitim Merkezi’ndeki kurslara katılan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği şenlik, Mehmetçik Parkı’ndaki halı sahada yapıldı. Burada Bocce performanslarını sergileyen gençler daha sonra müzik eşliğinde oynayıp, halay çekti.

Başkan Külcü Bocce oynadı

Bocce şenliklerinde doyasıya eğlenen gençleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer yalnız bırakmadı. Gençlerin büyük bir sevgiyle karşıladığı Başkan Külcü, önce tribünden Bocce oynayan engelli gençleri izledi. Sonra da gençlerle birlikte Bocce oynadı. Bu spor hakkında Bocce Federasyonu Çorum Temsilcisi Hakan Çıtay’dan bilgi alan Külcü, engelli gençlerle birlikte bocce oynadı. İlk defa oynamasına rağmen başarılı bir performans sergileyen Külcü’ye gençler tam not verdi.

Daha sonra Bocce’nin dalları olan Raffa, Petang ve Altın Nokta’da dereceye giren gençlere madalyalarını takan Külcü, gençlerle tek tek sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Engelli gençler de belediyenin kendilerine yönelik hizmetleri için, Başkan Külcü’ye teşekkür etti. Külcü de, “Sosyal bir belediye olmanın gereklerini yerine getiriyoruz. Belediyemiz, engelli, yaşlı, kadın ve çocuklar için durmadan çalışıyoruz” dedi.

Zafer Haftası’ndaki anlamlı organizasyon da gençlerin Engelli Eğitim Merkezi’nde hazırlamış olduğu kurabiyeler misafirlere ikram edildi. Çeşitli ikramların da yapıldığı anlamlı organizasyon herkes için güzel hatıralar bırakarak son buldu.