Engelli gençler, yangın tatbikatına katıldı

13 Mart 2015 Cuma

Belediyemiz Engelli Eğitim Merkezi’nde eğitim alan gençler, İtfaiye Müdürlüğü’nde önce yangına müdahale eğitimine, ardından da yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Öğretmenleri eşliğinde İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen engelli gençlere İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından itfaiyenin yaptığı işlerle ilgili bilgi verilerek, itfaiye bünyesindeki araç ve teçhizatlar tanıtıldı. Olası bir yangında neler yapılması gerektiği konusunda engelli gençlere hayati önem taşıyan bilgiler verildi.

Verilen eğitimin ardından uygulamalı olarak yangın söndürme dersi verildi. Senaryo gereği çıkarılan yangın öğrenci Hasan Gültekin tarafından söndürüldü.Yine senaryo gereği yangında mahsur kalan Engelli Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Selçuk Kuzoluk itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Öğrencilerin pür dikkat izlediği kurtarma operasyonu başarıyla gerçekleşti.

Engelli gençler, heyecan dolu bir gün geçirirken, hem gençler hem de itfaiye müdürlüğü personeli tatbikattan memnun kaldı.Filmlerde izledikleri sahneleri burada gördüklerini söyleyen gençler, kendilerine bu fırsatı sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.